• Výtvarná súťaž Kto nás chráni 

          • Žiaci 2. ročníka na hodinách výtvarnej výchovy maľovali na výtvarnú súťaž Kto nás chráni. Hlavnou myšlienkou súťaže bolo podnietiť deti k bezpečnému správaniu sa, predchádzaniu požiarov, predchádzaniu úrazov, dopravných nehôd a iných negatívnych javov. 

            V súťaži bola ocenená naša šikovná žiačka Laura Marková z 2. ročníka.

            Veľmi sa tešíme z úspechu a gratulujeme!

          • Škola v prírode

          • V dňoch 22. – 26. mája sa žiaci 3. a 4. ročníka zúčastnili 5 dňového pobytu v škole prírody Tramptária v stredisku Krahule neďaleko Kremnice. Žiaci tu prežili dni plné hier, nových priateľstiev, zažívali mnohé dobrodružstvá, spoznávali čaro prírody.  Vyskúšali si svoje zručnosti v remeslách ako lukostreľba, tanec, maľovanie, šperkárstvo, jazda na koni, jazda na autíčkach Plasma Car, či v športe, zmerali si sily v rôznych hrách a súťažiach. Navštívili geografický stred Európy a tiež absolvovali prehliadku starej banskej štôlne Andrej v meste Kremnica. Každý žiak mal možnosť odniesť si domov veľa pekných zážitkov.

          • Slávik Slovenska

          • Dňa 16.5. 2023 sa uskutočnilo okresné kolo súťaže v speve ľudových piesní Slávik Slovenska. Zúčastnilo sa ho 22 spevákov z 13-tich základných škôl okresu Senica. Našu školu reprezentoval žiak 3.ročníka Miroslav Holba, ktorý svoj spev doprevádzal aj hrou na heligónke.

            Získal Cenu poroty za originálny prejav a výraz v podaní piesne “Jedna ruža”.

            Mirkovi srdečne blahoželáme a prajeme veľa úspechov v ďalšom speve a hre na heligónke!

          • Naši deviataci na exkurzii v ,,Starej elektrárni" ...

          • Žiaci 9.ročníka navštívili 18.5.2023 v rámci exkurzie z fyziky objekt ,,Stará elektrárňa" v Piešťanoch.

            Elektrárňa Piešťany (EP) je zrekonštruovaná priemyselná pamiatka zo začiatku 20. storočia. Bývalá obecná dieselová elektráreň, ktorá svoju činnosť začala v roku 1906, je zapísaná na zozname národných kultúrnych pamiatok.

            Západoslovenská energetika, a.s. (ZSE), sa v roku 2009 rozhodla revitalizovať budovu elektrárne pre širšie spoločenské využitie s cieľom podporiť predovšetkým rozvoj vedecko-technického poznávania detí a mládeže. Víťazný projekt študentskej architektonickej súťaže získal okrem šance na realizáciu aj široké medzinárodné uznanie na výstavách v zahraničí.

          • Súťaž ,,Družstvá mladých zdravotníkov"

          • Dňa 10. mája 2023 v stredu sa uskutočnila obvodná súťaž prvej pomoci „Družstiev mladých zdravotníkov“, ktorú organizoval miestny spolok Slovenského Červeného kríža. Súťaže sa zúčastnili žiaci základných škôl prvého a druhého stupňa. Celkovo sa súťaže zúčastnilo 20 družstiev z okresu Senica, Skalica, Myjava. Žiaci zdolali štyri stanovištia. Súťaž začínali najskôr vedomostným testom z ČK a zdravotníckych vedomostí, následne museli správne podať kardiopulmonálnu resuscitáciu na figuríne a vo vonkajších priestoroch ich čakalo poslednéstanovište  s praktickými úlohami podania prvej pomoci. Nebolo to pre nich určite ľahké, ale nevzdávali sa a každá skupina pracovala ako tím. Súťažiaci v sebe našli súťaživého ducha a bojovali, aby svojej škole priniesli trofej. Naši žiaci z prvého stupňa získali 3.miesto a družstvo druhého stupňa obsadilo krásne druhé miesto.

            G r a t u l u j e m e   a    ď a k u j e m e    p. Kalkovej a Michalovi Kadlečíkovi pri príprave žiakov na súťaž.

          • Máme radi zvieratká

          • Naše žiačky na hodinách výtvarného krúžku s radosťou a usilovnosťou pracovali na výtvarných dielach na súťaž Máme radi zvieratká, ktorú organizovalo ZOS v Senici. Taktiež žiačky 7. ročníka vytvorili krásne práce na hodinách výtvarnej výchovy. Šikovnosť a kreativita našich žiakov zožala úspech v podobe ocenení ich prác.

             

            V 2. kategórii (1. až 4. ročník ZŠ) bola ocenená Timejka Šrámková.

            V 3. kategórii (5. až 9. ročník ZŠ) boli ocenené až dve naše žiačky Anička Vachulová a Veronika Kollárová.

             

            Veľmi sa tešíme z úspechu a gratulujeme!

          • Svetový deň vody

          • Pri príležitosti Svetového dňa vody, ktorý si každoročne pripomíname dňa 22. marca pripravili pani učiteľky pre žiakov fotografickú súťaž s témou voda.

            Prvé miesto získala Dominika Sládková (2.ročník), druhé Laura Šrámková (7.ročník) a tretie miesto súrodenci Filip (1.ročník) a Miriam (4.ročník) Kalkovci.

            Víťazom G RA T U L U J E M E !

          • DEŇ ASTRONÓMIE

          • 17:30   Sledovanie slnečnej fotosféry a chromosféry

            18:00   Skrytý vesmír (Martina Sabová)

            18:20   Stroj na zázraky v podaní JWST (Marek Baňárek)

            18:50    Kde sú mimozemšťania? (Matúš Nečas)

            19:10 - 19:30   prestávka

            19:30    Zemská atmosféra - (ne)priateľ astronómov (Andrej Búran)

            19:50    Májová hviezdna obloha (Svetozár Štefeček)

            20:15 - 21:30   Sledovanie Venuše a Mesiaca

          • Vesmír očami detí

          • Tak ako každý rok aj tento sa naši talentovaní žiaci zapojili  do celoslovenskej postupovej výtvarnej súťaže Vesmír očami detí, ktorej vyhlasovateľom je Slovenská ústredná hvezdáreň v Hurbanove.

            Na hodinách výtvarnej výchovy a výtvarného krúžku vytvorili naši žiaci nádherné práce. Fantázia a nápaditosť detí je nekonečná tak, ako sám vesmír.

            Slávnostné vyhodnotenie súťaže sa uskutočnilo v Záhorskom osvetovom stredisku v Senici, kde boli ocenené naše šikovné žiačky:

            Miriam Kalková zo 4. ročníka a Veronika Kollárová zo 7. ročníka.

            Ocenené práce postupujú do celoslovenského kola. 

            Veľmi sa tešíme z úspechu a gratulujeme!

          • Okresné kolo Geografickej olympiády

          • V piatok 31. marca 2023 sa uskutočnilo v Senici okresné kolo Geografickej olympiády. Zúčastnili sa jej prví traja žiaci z každej kategórie, ktorí boli úspešnými riešiteľmi v školskom kole, ktoré sa konalo online 23.11.2022.

            Úspešným riešiteľom GO v okresnom kole v jednotlivých kategóriách sa stal žiak (žiačka), ktorý(á) dosiahol(a) minimálne 65 bodov zo 100 bodov.

            Úspešným riešiteľom kategórii G sa stal Jakub Krajč z 5. ročníka, ktorý obsadil krásne 4. miesto a v najsilnejšej kategórii F sa stali úspešnými riešiteľmi Mojmír Šrámek a Laura Šrámková zo 7. ročníka, ktorí obsadili za sebou 7. a 8. miesto a postup do krajského kola im ubzikol o 3 body.

            Okresného kola GO sa zúčastnili aj naši ďalší nádejní olympionici - Matúš Pekár z 5. ročníka a Juraj Vizváry zo 4. ročníka, ktorý bol od ostatných súťažiacich znevýhodnený, kedže súťažil so staršími žiakmi.

            Nádejných reprezentantov za kategóriu E - Jakuba Richtu, Anetu Pekárovú a Patrika Černeka skolila choroba, takže sa okresného kola nezúčastnili.

            Všetkým súťažiacim a pripravujúcim sa  ĎAKUJEME za ochotu naučiť sa niečo navyše a  úspešným riešiteľom GRATULUJEME!

          • Hurbanov pamätník

          • Dňa 8. marca 2023 sa uskutočnilo obvodné kolo recitačnej súťaže Hurbanov pamätník. Našu školu reprezentovali Laura Marková z 2. ročníka, Linda Krčková z 3. ročníka, Laura Kadlecová zo 6. ročníka a Laura Šrámková zo 7. ročníka.

            Linda Krčková so svojou básňou od Ľ. Feldeka Rozprávka o hlade získala 2. miesto. Laura Marková predniesla prózu Môj dedko rýchly šíp od M. Hlušíkovej a umiestnila sa na 2. mieste. Laura Kadlecová sa zapojila poéziou od J. Tichého Princ Bajaja a umiestnila sa na 3. mieste. Laura Šrámková s prednesom  prózy od J. Cirbusovej Žobráčik získala 2. miesto.

            Všetkým dievčatám ďakujeme za vzornú reprezentáciu školy, máme z nich veľkú radosť a srdečne im blahoželáme.

          • ZÁPIS do 1. ročníka pre šk. rok 2023/2024

          • Riaditeľstvo ZŠ Sobotište oznamuje rodičom, že zápis detí do 1. ročníka pre školský rok 2023/2024 sa uskutoční 12. apríla 2023 (streda) od 12,30 hod. do 18,00 hod. v budove školy na prízemí.

             

            Pre zápis dieťaťa do 1. ročníka je treba:

            - Vyplniť elektronickú prihlášku od 20.3. do 5.4. 2023. K elektronickej prihláške môžete pripojiť rodný list dieťaťa ako prílohu. Údaje žiadame vypisovať správne aj s diakritikou!

                 link:     Elektronická prihláška | Základná škola, Sobotište 317 (edupage.org)                          

            - Vytvoriť si rezerváciu na zápis na presný čas. Po vyplnení elektronickej prihlášky Vám bude odoslané upozornenie na váš e-mail (uvedený v prihláške) k vytvoreniu rezervácie na presný čas zápisu, ktorý si môžete vybrať v čase od 12:30 hod. do 18:00 hod.

            - Prísť s dieťaťom na zápis dňa 12. apríla 2023. Na zápis musia prísť obaja zákonní zástupcoviaV prípade neúčasti jedného zo zákonných zástupcov je potrebné priniesť splnomocnenie.

             

            Na zápis je potrebné priniesť: 

            - občianske preukazy zákonných zástupcov dieťaťa,

            - prefotený rodný list dieťaťa - iba v prípade, že ste ho nenahrali ako prílohu k elektronickej prihláške,

            - splnomocnenie v prípade neúčasti jedného zo zákonných zástupcov,

            - doklady z prípadného vyšetrenia dieťaťa v CPP,

            6 € na pracovné zošity pre prváka,

          • Riaditeľské voľno

          • Riaditeľka ZŠ Sobotište z dôvodu organizačného zabezpečenia celoslovenského testovania žiakov 9. ročníka zo slovenského jazyka a literatúry a z  matematiky - vyhlasuje na stredu 22.03. 2023 RIADITEĽSKÉ VOĽNO pre žiakov 5. – 8. ročníka. Žiaci 1. – 4. ročníka sa učia podľa rozvrhu. ŠKD funguje v normálnom režime. Obed je  zabezpečený pre žiakov 1.-4. roč. a žiakov 9.ročníka.

          • Okresné kolo olympiády v anglickom jazyku

          • Dňa 19.1. 2023 sa uskutočnilo okresné kolo olympiády v anglickom jazyku v Senici. Z našej školy sa zúčastnili dievčatá Veronika Kollárová (7.ročník) za kategóriu 1A a Tatiana Rechtoríková (9.ročník) za kategóriu 1B. Dievčatá si zmerali sily s najlepšími žiakmi z okresu v rôznych oblastiach jazyka (ovládaní slovnej zásoby, gramatiky, čítania, počúvania s porozumením a v komunikačnej schopnosti - opis obrázku a dialóg). V silnej konkurencii uspeli a obe získali 3. miesto.

            Srdečne gratulujeme a ďakujeme za úspešnú reprezentáciu školy.