• Vesmír očami detí

          • Tak ako každý rok aj tento sa naši talentovaní žiaci zapojili do celoslovenskej postupovej výtvarnej súťaže Vesmír očami detí, ktorej vyhlasovateľom je Slovenská ústredná hvezdáreň v Hurbanove. Na hodinách výtvarnej výchovy a výtvarného krúžku vytvorili naši žiaci nádherné práce.

            Slávnostné vyhodnotenie súťaže sa uskutočnilo dňa 18.04.2024 v Záhorskom osvetovom stredisku v Senici, kde boli ocenení naši šikovní žiaci: Miriam Kalková z 5. ročníka a Miroslav Holba zo 4. ročníka.

            Ocenená práca Miriamky postupuje do celoslovenského kola. Mirkov výkres získal Čestné uznanie a jeho dielko je na plagáte.

            Veľmi sa tešíme z úspechu a gratulujeme! 

          • Okresné kolo McDonald´s cup

          • Dňa 17.4.2024 sa konalo okresné kolo McDonald´s cup na futbalovom štadióne v Senici. Turnaj je špecifický tým, že sa hrá 4+1, pričom v poli musí byť po celý čas jedno dievča. Do súťaže sa prihlásilo 14 družstiev, ktoré boli rozdelené do troch skupín. V našej základnej skupine sme odohrali 3 zápasy, z ktorých sme 2 vyhrali. Ďalej naši žiaci odohrali zápas o postup do semifinále, ktorý 1:3 vyhrali. V semifinále sa stretli s 1. ZŠ Senica, ktorú vo vyrovnanom súboji zdolali a tak si zabezpečili postup do finále! V ňom sa stretli s 3. ZŠ Senica. Zápas bol veľmi napínavý, pričom skončil 2:2 a tak nasledovali penalty. Naši žiaci podali excelentný výkon, všetky penalty premenili a turnaj VYHRALI!

            Srdečne gratulujeme a ďakujeme za reprezentáciu!

            15.5. cestujeme na krajské kolo do Jaslovských Bohuníc. Tak nám držte palce!

          • Okresné kolo Školského pohára vo futbale

          • Dňa 10.4. sa konalo okresné kolo Školského pohára vo futbale na futbalovom štadióne v Senici. V základnej skupine chlapci odohrali 5 zápasov, kde 4 vyhrali, 1 remízovali a tak si zabezpečili postup do semifinále. Tam si zahrali o postup do finále s 3. Základnou školou Senica. Po napínavom priebehu ho nakoniec prehrali so skóre 1:0 a tak sa stretli v boji o 3. miesto so ZŠ s MŠ Senica. Priebeh zápasu bol veľmi vyrovnaný, keď sa chlapcom nakoniec v poslednej minúte podarilo streliť gól. Nakoniec sa im podarilo vybojovať si bronzové medaile spomedzi 11 tímov! Na záver musíme spomenúť, že počas 7 odohratých zápasov sa im podarilo streliť 16 gólov a iba 2 inkasovali!

            Gratulujeme a ďakujeme za výbornú reprezentáciu!

          • Úspech našich mažoretiek

          • Naše mažoretky začali súťažnú sezónu v sobotu 16. marca na Podhostýnskom pohári v Bystřici pod Hostýnem, odkiaľ si všetky tri vekové kategórie (deti, kadetky, juniorky) priniesli strieborné medaily.

            Srdečne gratulujeme k úspechu a tešíme sa!

             

          • Tretiaci a piataci na detskej opere

          • Dňa 28.3.2024 sa žiaci 3. a 5. ročníka zúčastnili v SND v Bratislave detského operného predstavenia Muflón Ancijáš.

            Ancijáš je muflón. A nie hocijaký muflón, ale dobrosrdečný Muflón kamionista. Nadovšetko miluje svoje tepláky a rád robí druhým radosť. Zachráni Dážďovku Milicu a začnú spolu cestovať. Po boji s Medveďom síce skončí v nemocnici, no pocit, že pomohol druhým, ho vylieči. Pri rozvoze balíkov zasa vytiahne z vody zakuklenú Húseničku a pani Pumpárke zachráni kávovar pred Netopiermi. Sám sa napokon nedopatrením ocitne vo vesmíre. Lásky hlas ho však vráti na Zem – priamo do Opery SND, kde spolu so šarmantnou muflónicou a učiteľkou hudby Lenkou zachránia predstavenie.

            Predstavenie bolo zábavné i poučné. Deťom sa veľmi páčilo.

          • Veľkonočné dielničky

          • Veľká noc je čas krásnych zvykov a tradícií.

            V pondelok 25.3.2024 si žiaci druhého stupňa tieto jarné sviatky pripomenuli tvorivými aktivitami, kde ukázali kreativitu a šikovnosť. Svoje zručnosti si vyskúšali pri pletení korbáčov pod vedením Martina Habu, Igora Zelenku a pána Čederleho a zdobení vajíčok rôznymi technikami. Žiakom veľmi pomohli aj pán školník spolu s pani upratovačkou. Tradičnú voskovú techniku prišli žiakom ukázať šikovné ruky pani Schultzovej, jej dcéry Kamilky a pani Černej.

            Ďakujeme za ukážky, vysvetlenie, rady a príjemne strávený čas. 

             

          • Jarná výzdoba v ŠKD

          • Žiaci v ŠKD sa pripravujú na veľkonočné sviatky. Spolu s pani vychovávateľkami vyzdobili okná, svoje triedy i blízke okolie svojimi krásnymi výrobkami 🐥🐰🌷

          • Deň vody v ŠKD

          • Deň vody oslávili aj deti v ŠKD. V poobedňajších hodinách sa deti venovali témam o vode. Súťažili, spoločne pracovali, zbierali informácie o vode, hrali sa rôzne hry a v neposlednom rade sa rozprávali o význame šetrenia vodou.

          • Žiaci ŠKD navštívili Obecnú knižnicu

          • Pri príležitosti Marca - Mesiaca knihy, žiaci 1. a 2. ročníka počas pobytu v ŠKD strávili pekné popoludnie v Obecnej knižnici. Vypočuli sme si rozprávku Ako išlo vajce na vandrovku, hádali sme hádanky, hrali sme sa hru na záhradníka. Nakoniec sme si poprezerali a prečítali knihy z knižnice.

          • Svetový deň vody

          • V piatok 22. marca sme si pripomenuli Svetový deň vody.

            Veľká vďaka za prežitý skvelý deň patrí žiakom 7. ročníka spolu s pani učiteľkou D. Hyžovou. Ich kreativita, šikovnosť a usilovnosť sa ukázala pri predstavovaní rôznych aktívít pripravených pre ostatných žiakov v súvislosti s vodou.

            Mohli sme ochutnať rôzne druhy minerálnych vôd, videli sme filtráciu znečistenej vody, zahrali sme si pexeso alebo vyskúšali kvíz. Taktiež sme si pozreli divadielko, fúkali veľké bubliny, pozorovali dúhu vytvorenú z vody, fotografovali sa pod krásnym dáždnikom a veľa ďalších aktivít.

            Ďakujeme za poučný a skvelý deň!

             

             

          • Domáce kolo astronomickej olympiády

          • Astronomická olympiáda (AO) je vedomostná súťaž pre študentov základných a stredných škôl organizovaná na Slovensku už 18 rokov. Jej cieľom je vzdelávanie v oblasti astronómie a astrofyziky a výber reprezentantov na Medzinárodnú olympiádu z astronómie a astrofyziky.

            Samuel Štefeček (7.ročník) a Miška Ivanová (7.ročník) obsadili prvé dve miesta v riešení príkladov domáceho kola  a obaja postupujú do regionálneho kola, ktoré sa bude konať 4.4.2024 v Hurbanove.

            Pri príprave im prajeme veľa síl a budeme držať päste na regionálnom kole.

          • Okresné kolo Geografickej olympiády

          • V utorok 12. marca 2024 sa uskutočnilo v Senici okresné kolo Geografickej olympiády. Zúčastnili sa jej prví dvaja žiaci z každej kategórie, ktorí boli úspešnými riešiteľmi v školskom kole, ktoré sa konalo online 15.2.2023.

            Úspešným riešiteľom GO v okresnom kole v jednotlivých kategóriách sa stal žiak (žiačka), ktorý(á) dosiahol(a) minimálne 65 bodov zo 100 bodov.

            Úspešným riešiteľom v kategórii G sa stal Juraj Vizváry z 5. ročníka, ktorý obsadil krásne 3. miesto. V najsilnejšej kategórii F sa stali úspešnými riešiteľmi Michaela Ivanová zo 7. ročníka, ktorá obsadila 6. miesto a Jakub Krajč zo 6. ročníka 8. miesto. Úspešne nás reprezentovali aj žiaci 8. ročníka v kategórii E, kde  Laura Šrámková predbehla Mojmíra Šrámka (12. a 14. miesto) s rozdielom 1 boda a vymenili si pozíciu oproti minulému roku :)

            Okresného kola GO sa zúčastnila aj naša ďalšia nádejná olympionička - Hana Ištvánová z 5. ročníka.

            Všetkým súťažiacim a pripravujúcim sa ĎAKUJEME za ochotu naučiť sa niečo navyše a  úspešným riešiteľom GRATULUJEME!

          • Svetový deň vody

          • V piatok 22. marca si pripomenieme Svetový deň vodyteda v deň, ktorý určila Organizácia spojených národov v roku 1992 za sviatok tejto vzácnej tekutiny.

            Žiaci 7. ročníka si pripravili pre ostatných žiakov rôzne súťaže, hry, workshopy a aktivity. V tejto súvislosti by sme chceli vyzvať všetkých žiakov a žiačky našej školy, aby prišli v piatok 22.3. oblečení v modrom tričku.

            Ďakujeme!

          • Vyhodnotenie súťaže v šití tašky

          • Na našej škole sa uskutočnila súťaž vo výrobe tašky.

            Šikovné dievčatá Sabinka RočákováNatálka Holbová Paťka Dobrucká z 2. ročníka boli odmenené za svoje krásne kreatívne výrobky.

            Tešíme sa, že máme v škole také malé veľké šikuľky!

             

          • Zápis do 1. ročníka pre šk. rok 2024/2025

          • Riaditeľstvo ZŠ Sobotište oznamuje rodičom, že zápis detí do 1. ročníka pre školský rok 2024/2025 sa uskutoční 10. apríla 2024 (streda) od 13:00 hod. do 17:00 hod. v budove školy na prízemí.

             

            Pre zápis dieťaťa do 1. ročníka je potrebné:

            - Vyplniť elektronickú prihlášku od 15.3. do 5.4.2024. K elektronickej prihláške môžete pripojiť rodný list dieťaťa ako prílohu. Údaje žiadame vypisovať správne aj s diakritikou!

                 link:     Elektronická prihláška | Základná škola, Sobotište 317 (edupage.org)                          

            - Vytvoriť si rezerváciu na zápis na presný čas. Po vyplnení elektronickej prihlášky Vám bude odoslané upozornenie na váš e-mail (uvedený v prihláške) k vytvoreniu rezervácie na presný čas zápisu, ktorý si môžete vybrať v čase od 13:00 hod. do 17:00 hod.

            - Prísť s dieťaťom na zápis dňa 10. apríla 2024. Na zápis musia prísť obaja zákonní zástupcovia

            V prípade neúčasti jedného zo zákonných zástupcov je potrebné priniesť splnomocnenie.

             

            Na zápis je potrebné priniesť: 

            - občianske preukazy zákonných zástupcov dieťaťa,

            - prefotený rodný list dieťaťa - iba v prípade, že ste ho nenahrali ako prílohu k elektronickej prihláške,

            - splnomocnenie v prípade neúčasti jedného zo zákonných zástupcov,

            - doklady z prípadného vyšetrenia dieťaťa v CPPPaP,

            - 10 € na pracovné zošity pre prváka.

          • Okresné kolo vo florbale

          • Dňa 14.2.2024 sa žiaci našej školy zúčastnili okresného kola vo florbale. Zo základnej skupiny, kde 3 zápasy vyhrali a 1 remízovali, postúpili do semifinále. Tam bojovali o postup s 1. Základnou školou zo Senice. Chlapcom sa tento zápas podarilo vyhrať so skóre 3:1 a postúpiť do finále, kde sa stretli so silným súperom - gymnáziom zo Senice. Nedali im nič zadarmo. Priebeh zápasu bol veľmi dramatický, kedy 30 sekúnd pred koncom dostali gól a výsledok skončil 3:2 pre gymnázium. Chlapci si nakoniec vybojovali strieborné medaily z 10 zúčastnených tímov.

            Gratulujeme!

            Ďakujeme aj nášmu fanklubu, ktorý na turnaj odcestoval s nami a žiakom, ktorí sa zúčastňovali na tréningoch a pomohli tak náš tím pripraviť čo najlepšie. Ďakujeme! 

          • Školské kolo Geografickej olympiády - online

          • Dňa 19.1.2024 si žiaci druhého stupňa, ktorí nabrali odvahu,  pomerali svoje vedomosti v predmete geografia. Súťažili v troch kategóriách - kategória G (4. a 5. ročník), kategória F (6. a 7. ročník) a kategória E (8. a 9. ročník). Prví dvaja z každej kategórie postupujú do okresného kola GO, ktoré sa uskutoční 12.3.2023. 

            Z kat. G postúpili - Juraj Vizvári (5) a Hana Ištvánová (5), z kat. F - Michaela Ivanová (7) a Jakub Krajč (6), z kat. E - Mojmír Šrámek (8) a Laura Šrámková (8).

            Všetci zúčastnení boli odmenení pochvalou alebo jednotkou :)

            Ďakujeme za účasť všetkým odvážlivcom, gratulujeme postupujúcim a želáme veľa síl a trpezlivosti pri príprave na okresné kolo!

          • Úspech na olympiáde vo francúzskom jazyku

          • Dňa 9.2.2024 sa v Trnave uskutočnilo krajské kolo Olympiády vo francúzskom jazyku. Našu školu reprezentoval Alexander Pukančík, žiak 7. ročníka. Umiestnil sa na krásnom 1. mieste a postupuje do celoslovenského kola.

            Srdečne blahoželáme a držíme palce v ďalšom kole!

          • Fašiangy v ŠKD

          • Maškarné plesy a tancovačky sú teraz v plnom prúde. Našim milým žiakom je spolu s pani vychovávateľkami v ŠKD veselo, zábavne a tvorivo. Prinášame Vám fotografie detí zo všetkých oddelení ŠKD, z fašiangového obdobia.