• Okresné kolo vo florbale

          • Dňa 14.2.2024 sa žiaci našej školy zúčastnili okresného kola vo florbale. Zo základnej skupiny, kde 3 zápasy vyhrali a 1 remízovali, postúpili do semifinále. Tam bojovali o postup s 1. Základnou školou zo Senice. Chlapcom sa tento zápas podarilo vyhrať so skóre 3:1 a postúpiť do finále, kde sa stretli so silným súperom - gymnáziom zo Senice. Nedali im nič zadarmo. Priebeh zápasu bol veľmi dramatický, kedy 30 sekúnd pred koncom dostali gól a výsledok skončil 3:2 pre gymnázium. Chlapci si nakoniec vybojovali strieborné medaily z 10 zúčastnených tímov.

            Gratulujeme!

            Ďakujeme aj nášmu fanklubu, ktorý na turnaj odcestoval s nami a žiakom, ktorí sa zúčastňovali na tréningoch a pomohli tak náš tím pripraviť čo najlepšie. Ďakujeme! 

          • Školské kolo Geografickej olympiády - online

          • Dňa 19.1.2024 si žiaci druhého stupňa, ktorí nabrali odvahu,  pomerali svoje vedomosti v predmete geografia. Súťažili v troch kategóriách - kategória G (4. a 5. ročník), kategória F (6. a 7. ročník) a kategória E (8. a 9. ročník). Prví dvaja z každej kategórie postupujú do okresného kola GO, ktoré sa uskutoční 12.3.2023. 

            Z kat. G postúpili - Juraj Vizvári (5) a Hana Ištvánová (5), z kat. F - Michaela Ivanová (7) a Jakub Krajč (6), z kat. E - Mojmír Šrámek (8) a Laura Šrámková (8).

            Všetci zúčastnení boli odmenení pochvalou alebo jednotkou :)

            Ďakujeme za účasť všetkým odvážlivcom, gratulujeme postupujúcim a želáme veľa síl a trpezlivosti pri príprave na okresné kolo!

          • Úspech na olympiáde vo francúzskom jazyku

          • Dňa 9.2.2024 sa v Trnave uskutočnilo krajské kolo Olympiády vo francúzskom jazyku. Našu školu reprezentoval Alexander Pukančík, žiak 7. ročníka. Umiestnil sa na krásnom 1. mieste a postupuje do celoslovenského kola.

            Srdečne blahoželáme a držíme palce v ďalšom kole!

          • Fašiangy v ŠKD

          • Maškarné plesy a tancovačky sú teraz v plnom prúde. Našim milým žiakom je spolu s pani vychovávateľkami v ŠKD veselo, zábavne a tvorivo. Prinášame Vám fotografie detí zo všetkých oddelení ŠKD, z fašiangového obdobia.

          • Výtvarná súťaž ČARO ZIMY

          • V predvianočnom období sme sa na hodinách výtvarnej výchovy venovali tvorbe zimných krajín rôznymi technikami. Práce ozdobili priestory našej školy a dve z nich sme zapojili aj do výtvarnej súťaže Čaro zimy, ktorú organizovalo CVČ Stonožka v Senici. Obidve práce boli ocenené v kategórii žiakov 2. stupňa.

            Veronika Kollárová z 8. ročníka a Aneta Pekárová z 9. ročníka si prevzali diplom a vecné ceny na ďalšie tvorenie.

            Ďakujeme, že ste sa zapojili a srdečne blahoželáme!

          • Súťaž YPSILON – SLOVINA JE HRA

          • Dňa 7.12.2023 sa na našej škole uskutočnila súťaž zo slovenského jazyka a literatúry, do ktorej sa zapojilo 33 žiakov 2. stupňa. Cieľom súťaže bolo zbaviť žiakov negatívnych pocitov, ktoré sa často spájajú s výučbou tohto predmetu a ukázať im, že slovina je hra. Organizátori si pre žiakov každého ročníka pripravili zábavný farebný písomný test.

            Najlepší výsledok dosiahla Sandra Danihelová z 5. ročníka s 95% úspešnosťou. 90% úspešnosť mali z 5. ročníka Juraj Vizváry (92%), Lenka Orgoníková (91%), Miriam Kalková (90%), zo 6. ročníka Laura Malcová (90%) a zo 7. ročníka Samuel Štefeček (91%) a Radoslav Jankových (91%).

            Všetci súťažiaci získali diplom a malý darček.
            Ďakujeme žiakom za účasť v súťaži  a blahoželáme  k dosiahnutým výsledkom.

            Zároveň reklamný partner značky FUSAKLE poskytol ako odmenu za účasť v tohtoročnej súťaži zľavu 20% na nezľavnený tovar (nedá sa kombinovať s inými akciami a zľavami a neplatí na kolekciu Pomáham). Zľavový kód si môžete vyžiadať cez správu na edupage u vyučujúcej Márii Vaculkovej. Uplatniť ho môžete až do 31.12. 2024. Celý sortiment značky Fusakle nájdete na www.fusakle.sk.

          • 2% z dane

          • Ďakujeme veľmi pekne všetkým, ktorí prispeli alebo prispejú našej škole dvomi percentami zo zaplatenej dane.

            V minulom roku boli získané finančné prostriedky použité na nákup kníh a pracovných zošitov, pomôcok pre 1. stupeň, darčekov k MDD, sladkostí na Mikuláša a odmien pre žiakov reprezentujúcich našu školu.

            ĎAKUJEME!

            Pomáhate takto zveľadiť našu školu. 

            Potrebné tlačivo nájdete na linku:

            https://www.financnasprava.sk//_img/pfsedit/Dokumenty_PFS/Zverejnovanie_dok/Vzory_tlaciv/Zavisla_cinnost_5ZD/2021/2021.11.05_Vyhla_V2Pv21_1.pdf

            Údaje potrebné k vyplneniu tlačiva:

            IČO - 173196170931

            Obchodné meno - Rodičovské združenie pri Základnej škole Sobotište