• Celoštátne kolo Olympiády vo francúzskom jazyku

          • Olympiáda vo francúzskom jazyku je súťaž pre talentovaných žiakov a organizuje sa ako predmetová súťaž jednotlivcov – žiakov základných a stredných škôl. Vyhlasovateľom OFJ je Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky. 

            Dňa 9.4.2024 sa na Pedagogickej fakulte UK v Bratislave konalo Celoštátne kolo 33. ročníka Olympiády vo francúzskom jazyku, na ktorom sa zúčastnil náš žiak 7. ročníka Alexander Pukančík. Zo 47 zúčastnených talentovaných žiakov sa Alex umiestnil na skvelom 5. mieste.

            Za úspechom, ku ktorému mu gratulujeme, je obrovské množstvo práce a veríme, že sa bude i naďalej dariť pri rozvíjaní tohto talentu.

             

          • Vesmír očami detí

          • Tak ako každý rok aj tento sa naši talentovaní žiaci zapojili do celoslovenskej postupovej výtvarnej súťaže Vesmír očami detí, ktorej vyhlasovateľom je Slovenská ústredná hvezdáreň v Hurbanove. Na hodinách výtvarnej výchovy a výtvarného krúžku vytvorili naši žiaci nádherné práce.

            Slávnostné vyhodnotenie súťaže sa uskutočnilo dňa 18.04.2024 v Záhorskom osvetovom stredisku v Senici, kde boli ocenení naši šikovní žiaci: Miriam Kalková z 5. ročníka a Miroslav Holba zo 4. ročníka.

            Ocenená práca Miriamky postupuje do celoslovenského kola. Mirkov výkres získal Čestné uznanie a jeho dielko je na plagáte.

            Veľmi sa tešíme z úspechu a gratulujeme! 

          • Okresné kolo McDonald´s cup

          • Dňa 17.4.2024 sa konalo okresné kolo McDonald´s cup na futbalovom štadióne v Senici. Turnaj je špecifický tým, že sa hrá 4+1, pričom v poli musí byť po celý čas jedno dievča. Do súťaže sa prihlásilo 14 družstiev, ktoré boli rozdelené do troch skupín. V našej základnej skupine sme odohrali 3 zápasy, z ktorých sme 2 vyhrali. Ďalej naši žiaci odohrali zápas o postup do semifinále, ktorý 1:3 vyhrali. V semifinále sa stretli s 1. ZŠ Senica, ktorú vo vyrovnanom súboji zdolali a tak si zabezpečili postup do finále! V ňom sa stretli s 3. ZŠ Senica. Zápas bol veľmi napínavý, pričom skončil 2:2 a tak nasledovali penalty. Naši žiaci podali excelentný výkon, všetky penalty premenili a turnaj VYHRALI!

            Srdečne gratulujeme a ďakujeme za reprezentáciu!

            15.5. cestujeme na krajské kolo do Jaslovských Bohuníc. Tak nám držte palce!

          • Okresné kolo Školského pohára vo futbale

          • Dňa 10.4. sa konalo okresné kolo Školského pohára vo futbale na futbalovom štadióne v Senici. V základnej skupine chlapci odohrali 5 zápasov, kde 4 vyhrali, 1 remízovali a tak si zabezpečili postup do semifinále. Tam si zahrali o postup do finále s 3. Základnou školou Senica. Po napínavom priebehu ho nakoniec prehrali so skóre 1:0 a tak sa stretli v boji o 3. miesto so ZŠ s MŠ Senica. Priebeh zápasu bol veľmi vyrovnaný, keď sa chlapcom nakoniec v poslednej minúte podarilo streliť gól. Nakoniec sa im podarilo vybojovať si bronzové medaile spomedzi 11 tímov! Na záver musíme spomenúť, že počas 7 odohratých zápasov sa im podarilo streliť 16 gólov a iba 2 inkasovali!

            Gratulujeme a ďakujeme za výbornú reprezentáciu!

          • Úspech našich mažoretiek

          • Naše mažoretky začali súťažnú sezónu v sobotu 16. marca na Podhostýnskom pohári v Bystřici pod Hostýnem, odkiaľ si všetky tri vekové kategórie (deti, kadetky, juniorky) priniesli strieborné medaily.

            Srdečne gratulujeme k úspechu a tešíme sa!

             

          • Tretiaci a piataci na detskej opere

          • Dňa 28.3.2024 sa žiaci 3. a 5. ročníka zúčastnili v SND v Bratislave detského operného predstavenia Muflón Ancijáš.

            Ancijáš je muflón. A nie hocijaký muflón, ale dobrosrdečný Muflón kamionista. Nadovšetko miluje svoje tepláky a rád robí druhým radosť. Zachráni Dážďovku Milicu a začnú spolu cestovať. Po boji s Medveďom síce skončí v nemocnici, no pocit, že pomohol druhým, ho vylieči. Pri rozvoze balíkov zasa vytiahne z vody zakuklenú Húseničku a pani Pumpárke zachráni kávovar pred Netopiermi. Sám sa napokon nedopatrením ocitne vo vesmíre. Lásky hlas ho však vráti na Zem – priamo do Opery SND, kde spolu so šarmantnou muflónicou a učiteľkou hudby Lenkou zachránia predstavenie.

            Predstavenie bolo zábavné i poučné. Deťom sa veľmi páčilo.