• Programko - ponuka on-line vzdelávania

          • Radi by sme vám predstavili zaujímavú možnosť prihlásiť sa na kurzy programovania a informatiky. Kurzy sú určené najmä pre žiakov ZŠ a SŠ a realizované sú online formou. Na kurz sa môžu prihlásiť žiaci, ktorí už s programovaním nejaké skúsenosti majú ale aj tí, ktorí to ešte nikdy neskúšali a radi by sa to naučili alebo si to aspoň skúsili. Portfólio našich kurzov je široké, máme záber na viacero oblastí a programovacích jazykov. Naši lektori sú buď študenti vysokých škôl s IT zameraním alebo absolventi týchto škôl pracujúci v IT sektore.

            Radi by sme žiakom ukázali, že informatika a programovanie nie je žiadny strašiak a že to môže byť zábava. Veríme, že ak v deťoch vzbudíme záujem o tento smer, tak aspoň časť z nich sa tomu bude aj reálne venovať a pomôže im to v budúcnosti uplatniť sa na pracovnom trhu a budú prínosom pre spoločnosť. Viac informácií nájdete na našej stránke: www.programko.sk.

            Tí žiaci, ktorí pri prípadnej registrácii uvedú, že sa o kurze dozvedeli zo školy, dostanú od nás 15% zľavu na akýkoľvek kurz našej ponuky.

            V rámci nášho portfólia sme vytvorili aj jazykové kurzy, ktoré sú tiež realizované online formou. Ich zoznam a obsahovú náplň nájdete na stránke www.loquerko.sk.

          • Ponuka doučovania

          • ZŠ Sobotište ponúka svojim žiakom individuálne konzultácie, príp. doučovanie v priestoroch školy z predmetov matematika, slovenský jazyk a literatúra a anglický jazyk v dňoch 24.8. a 25.8.2020 (pondelok a utorok) v čase 800-1200 hod.

            V prípade záujmu kontaktujte pani učiteľky cez portál Bezkriedy, Edupage, prípadne mailom [email protected] do piatka 21.4.2020 do 1800 hod.

          • Koniec školského roka a hurááá prázdniny!

          • Milé deti a rodičia,

            ďakujeme za ďalší krásny školský rok!

            Dňa 30. júna 2020 o 900 hod. sa rozlúčime so školským rokom 2019/2020. V prípade priaznivého počasia budeme na školskom dvore, v opačnom prípade v triedach (rodičia nemajú povolený vstup do interiéru školy, vzhľadom na ešte stále trvajúcu situáciu). Nezabudnite si priniesť obaly na vysvedčenia :).

            Pri reprezantácii školy v súťažiach ste ukázali vedomosti a odhodlanie. Sme radi, že napredujete a že máte záujem sa stále zlepšovať. Budeme sa na Vás tešiť v novom šk. roku, ale dovtedy si užívajte krásne prázdniny! 

             

          • Oznam o voľnom mieste učiteľky I. stupňa v Častkove

          • Škola je malotriedna, ale plne vybavená. Pracovné miesto je voľné od 1.9.2020, nejde o zastupovanie.

            INFORMÁCIE O VOĽNOM MIESTE:

            Miesto výkonu práce:   Častkov č. 130,  906 04

            Termín nástupu:  1.9.2020

            Predpokladaný termín ukončenia výberového konania:  13.7.2020

            Rozsah úväzku:   100%

            Počet študentov školy:   21

            Požiadavky na uchádzača:

            Vzdelanie podľa zákona č. 317/2009 Z. z. o pedagogických zamestnancoch a odborných zamestnancoch v znení neskorších predpisov a vyhlášky č. 437/2009 Z. z.

            Kontaktné informácie

            Adresa zriaďovateľa ZŠ:   Obec Častkov

                                                      Častkov 35, 906 04

            Kontaktná osoba:   Mgr.Eva Černeková, starostka obce
                                           0907738766, 0908787127, 0346511313

          • Detská Univerzita Komenského 2020 live online

          • Radi by sme dali do pozornosti študentom našej školy, že tento rok počas prázdnin si môžu rozšíriť svoje vedomosti už na 18. ročníku Detskej Univerzite Komenského, ktorá bude celá online a počtom uchádzačov nebude nijako obmedzená. Organizátormi sú aj tento rok Univerzita Komenského v Bratislave, Divadlo Aréna a odborný garant online formy štúdia, spoločnosť Datalan. Študovať môže každé dieťa a prednášky so zaujímavými profesormi môžu sledovať z domu, od babky či kdekoľvek z prázdnin. Stačí len pripojenie na internet.

            Detská Univerzita Komenského 2020 live online, bude prebiehať počas letných mesiacov júl a august. Hlavný program tvorí 9 zaujímavých prednášok, ktoré budú môcť registrovaní študenti sledovať z pohodlia svojho domova naživo online na stránke www.duk.sk. Podmienkou získania absolventského diplomu je nielen live sledovanie videoprednášky, ale aj absolvovanie skúšobných online testov, ktoré pre deti pripravila spoločnosť DATALAN a nájdu ich na www.dukonline.sk. Detskú Univerzitu Komenského 2020 live online, ktorá sa začne v stredu, 1. júla 2020 o 11.00 hod., otvorí svojou prednáškou minister školstva, vedy, výskumu a športu SR Mgr. Branislav Gröhling. Záujemcovi o online štúdium na DUK 2020 live online sa môžu registrovať na stránke www.duk.sk až do 19. júla 2020. Štúdium DUK 2020 live online je bezplatné a počet študentov nie je obmedzený. Podmienkou je prístup na internet a vek študenta od 9 do 14 rokov.

            Okrem diplomov, ktoré získajú úspešní študenti, sú pre deti pripravené rôzne zaujímavé darčeky. Napríklad prvých 340 prihlásených študentov bude mať možnosť získať ako darček - tričko a rúško s logom DUK 2020.

            Na prednáškach sa napríklad dozvedia, prečo vznikajú pandémie a čo sú vírusy, prečo by sme nemali koronavírus podceňovať, prečo potrebujeme učiteľov, keď máme YouTube a Google, Prečo ľudia veria hoaxom o vírusoch, prečo potrebujeme imunitu, prečo by mali zostať ľudské práva nedotknuteľné a ďalšie.

            A EŠTE NIEČO NAVYŠE - ZO ŠKOLY, Z KTOREJ SA PRIHLÁSI NAJVIAC ŠTUDENTOV, VYŽREBUJEME VÝHERCU SMART HODINIEK!!!  Spoločnosť Datalan zároveň pripravila počas DUK aj IT workshop, kde zas študenti budú môcť vyhrať parádny notebook.

            Budeme radi, ak sa pridáte aj vy a práve žiaci vašej školy ukážu, že študovať je zábava. Viac podrobností v letáčiku a brozurke, ako aj na www.duk.sk a www.dukonline.sk

          • KULTÚRNE POUKAZY

          • Kultúrne poukazy na rok 2020 sú určené základným a stredným školám, ktoré po súhlase žiaka (rodiča),

            môžu rozhodnúť o použití kultúrnych poukazov.

            Každý žiak a učiteľ dostane jeden blok KP zložený zo štyroch KP. Tri zo štyroch poukazov môžu byť použité

            na ľuboľné kultúrne podujatie okrem filmového predstavenia. Jeden zo štyroch KP je možné uplatniť na filmové predstavenie alebo iné kultúrne podujatie.

            Nevyužité KP sa žiakom rozdajú na konci školského roka 2019/2020, aby mohli byť použité až do 12.11.2020.

            Všetky potrebné informácie ohľadom použitia kultúrnych poukazov nájdete na webovom sídle https://www.kulturnepoukazy.sk/kp20/.

            Zoznam kultúrnych inštitúcií, ktoré prijímajú kultúrne poukazy nájdete na https://www.kulturnepoukazy.sk/kp20/hladaj_ki.php.

          • Online individuálna matematická súťaž ATTOMAT 3

          • Pre všetky zvedavé deti sme pripravili online matematickú súťaž - ATTOMAT 3. Súťaž sme opäť pripravili v slovenskom aj českom jazyku.

            Dôležité informácie:- Termín súťaže je 25. 6. 2020 medzi 15:15 a 17:10.- Súťaž je určená hlavne pre druhý stupeň ZŠ a Prímu až Kvartu na OG. Zapojiť sa môže aj široká verejnosť, pre ktorých sme pripravili kategóriu OPEN. Do kategórie OPEN sa môže prihlásiť ktokoľvek.- Na súťaž je potrebné zariadenie s prístupom na internet, pero, papier a kalkulačka.- Prihlasovanie už beží TU a bude trvať do 23. 6. 2020 do 22:00- Vstupné je dobrovoľné.

            Ak Vás zaujíma, ako vyzerali ATTOMAT 1 a 2, tak TU nájdete zadania, vzorové riešenia aj výsledkové listiny.

            P-mat má dlhoročné skúsenosti s organizovaním matematických a fyzikálnych súťaží: Pikomat, Pikofyz, Matboj, MatX a Pikopretek. Budeme veľmi radi, ak súťaž Attomat 3 odporučíte svojim žiakom.

            V prípade akýchkoľvek otázok nám, prosím, napíšte na [email protected].

          • Zoznam zošitov a pomôcok pre žiakov 1. a 2. stupňa ZŠ na šk. rok 2020/2021

          • Zoznam pomôcok pre žiakov 1. stupňa

            1.ročník

             Aktovka (školská taška), zošity do dosiek: zošit č. 511b – 5 ks (s pomocnou linajkou), zošit č. 520 – 2 ks, zošit č. 513 – 3 ks, zošit č. 624 – 1 ks. Peračník (väčší): ceruza č. 2 – 2 ks, atramentové pero – 2 ks, guma mäkká – 1 ks, farbičky – 1 ks, strúhadlo na ceruzky. Pomôcky na výtvarnú výchovu (vrecúško dostanú na začiatku školského roka ako darček od školy): farebné papiere – 1 ks, plastelína – 1 ks, voskovky farebné – 1 ks, štetec č. 8 guľatý – 1 ks, štetec č. 12 plochý – 1 ks, vodové farby – 1 ks, náčrtník – 1 ks, lepidlo – 1 ks, nožnice s tupým hrotom – 1 ks, výkresy A3 – 20 ks, výkresy A4 – 20 ks, nádoba na vodu – plastová, savá handrička, plášť (stará košeľa, zásterka, tričko,…). Pomôcky na telesnú výchovu (dať do vrecúška, všetko podpísať): tričko, kraťase, bavlnené ponožky, tepláková súprava, tenisky (nemali by čierniť dlážku). Podpísané prezuvky.

            2. ročník

            Zošity: č. 512 – 5 ks, č. 513 – 5 ks, č. 520 – 2 ks, č. 624 – 1 ks, štvorčekový zošit s 1 cm štvorčekmi – 1 ks, notový zošit – 1 ks. Pomôcky na výtvarnú výchovu: farebné papiere – 1 ks, plastelína – 1 ks, voskovky farebné – 1 ks, štetec č. 8 a č. 6 guľatý – 1 ks, štetec č. 12 a č. 10 plochý – 1 ks, vodové farby – 1 ks, anilínové farby – 1 ks, lepidlo – 1 ks, nožnice s tupým hrotom – 1 ks, náčrtník – 1 ks, výkresy A3 – 20 ks, výkresy A4 – 20 ks, nádoba na vodu – plastová, savá handrička, plášť (stará košeľa, zásterka, tričko,…). Pomôcky na telesnú výchovu (dať do vrecúška, všetko podpísať): tričko, kraťase, bavlnené ponožky, tepláková súprava, tenisky (nemali by čierniť dlážku). Podpísané prezuvky.

            3. ročník

            Zošity: č. 523 – 12 ks, č. 540 – 1 ks, č. 624 – 1 ks, štvorčekový zošit s 1 cm štvorčekmi – 1 ks (môže byť aj z minulého roka), notový zošit – 1 ks (môže byť aj z minulého roka), podložka do zošita – 2 ks. Pomôcky na výtvarnú výchovu: farebné papiere – 1 ks, plastelína – 1 ks, voskovky farebné – 1 ks, štetec č. 8 guľatý – 1 ks, štetec č. 12 plochý – 1 ks, vodové farby – 1 ks, anilínové farby – 1 ks, náčrtník – 1 ks, lepidlo – 1 ks, nožnice s tupým hrotom – 1 ks, výkresy A3 – 20 ks, nádoba na vodu – plastová, savá handrička, plášť (stará košeľa, zásterka, tričko,…). Pomôcky na telesnú výchovu (dať do vrecúška, všetko podpísať): tričko, kraťase, bavlnené ponožky, tepláková súprava, tenisky (nemali by čierniť dlážku). Podpísané prezuvky.

            4. ročník

            Zošity: č. 523 – 6 ks, č. 544 – 2 ks, č. 540 – 2 ks, č. 624 – 1 ks, notový zošit – 1 ks (môže byť aj z minulého roka), podložka do zošita – 2 ks. Kružidlo – 1 ks (najlepšie kovové). Pomôcky na výtvarnú výchovu: farebné papiere – 1 ks, plastelína – 1 ks, voskovky farebné – 1 ks, štetec č. 8 guľatý – 1 ks, štetec č. 12 plochý – 1 ks, vodové farby – 1 ks, anilínové farby – 1 ks, temperové farby – 1ks, náčrtník – 1 ks, lepidlo – 1 ks, nožnice s tupým hrotom – 1 ks, náčrtník – 1 ks, výkresy A3 – 20 ks, výkresy A4 – 20 ks, nádoba na vodu – plastová, savá handrička, plášť (stará košeľa, zásterka, tričko,…). Pomôcky na telesnú výchovu (dať do vrecúška, všetko podpísať): tričko, kraťase, bavlnené ponožky, tepláková súprava, tenisky (nemali by čierniť dlážku). Podpísané prezuvky.

             

            Zoznam zošitov a pomôcok pre žiakov 2. stupňa

            Matematika: č. 444 alebo č. 464, č. 440 alebo č. 460

            Informatika: č. 524

            Biológia: č. 540

            Geografia: č. 444

            Dejepis: č. 544

            Fyzika: č. 540

            Slovenský jazyk: č. 544 - 3ks, č. 424

            Etická výchova: č. 524

            Občianska výchova: č. 544

            Nemecký jazyk: č. 544, slovník

            Anglický jazyk: č. 544

            Hudobná výchova: notový zošit – môžu byť aj z minulého šk. roka

            Výtvarná výchova: farebné papiere – 1 ks, voskovky farebné – 1 ks,

                                             štetec č. 8 a č. 4 guľatý – 1 ks, štetec č. 12 plochý – 1 ks, vodové farby – 1 ks,

                                             anilínové farby – 1 ks, temperové farby, náčrtník – 1 ks, lepidlo – 1 ks,

                                             nožnice s tupým hrotom – 1 ks, výkresy A3 – 30 ks,

                                             nádoba na vodu – plastová, savá handrička, plášť (stará košeľa, zásterka,

                                             tričko,…) – všetko podpísané uložené vo vrecúšku, prípadne plastovej

                                             nádobe

            Telesná výchova: tričko, kraťase, bavlnené ponožky, tepláková súprava, tenisky (nemali by  

                                           čierniť dlážku) – pomôcky treba dať do vrecúška a všetko podpísať

          • Záujem o nástup do ZŠ pre žiakov 6. - 9. ročníka od 22.6.2020

          • Na základe rozhodnutia ministra školstava SR od 22.6.2020 (pondelok) môžu žiaci 6. - 9. ročníka nastúpiť do ZŠ. V prípade nástupu do ZŠ je možnosť prihlásenia sa na stravovanie v ŠJ.

            Žiadame rodičov, aby prostredníctvo akcie prihlasovania cez Edupage oznámili záujem/nezáujem o nástup do školy svojho dieťaťa.

            V prípade nástupu do ZŠ je potrebné prinieť písomné vyhlásenie rodiča, že dieťa neprejavuje žiadne príznaky ochorenia, každé dieťa pri vstupe do školy musí mať rúško (v taške aj náhradné), 1 balenie hygienických vreckoviek a musí dodržiavať všetky hygienicko - epidemiologické nariadenia.

            Písomné vyhlásenie si môžte vytlačiť na -  https://www.ucimenadialku.sk/usmernenia/otvaranie-skol/pri%CC%81loha%202%20-%2029.5.2020.pdf

          • Oznam zákonným zástupcom, sprevádzajúcim osobám a žiakom

          • Nikto s príznakmi infekcie dýchacích ciest, ktoré by mohli zodpovedať známym príznakom COVID-19 (zvýšená telesná teplota, kašeľ, zvracanie, kožná vyrážka, hnačky, náhla strata chuti a čuchu, iný príznak akútnej infekcie dýchacích ciest), ako aj inej infekčnej choroby nesmie vstúpiť do priestorov školy.

          • Výhovorky bokom

          • Dovoľujeme si Vám dať do pozornosti súťaž pre deti a mládež s názvom Výhovorky bokom,

            ktorej cieľom je podporiť u mladých ľudí zdravý životný štýl.

            Súťaž prebieha od 01.06.2020 do 30.06.2020.

            Je zložená z 12 výziev, ktoré si pre účatníkov pripravili známe osobnosti ako:

            Nasťa Kuzminová, Michal Martikán, Sima Martausová, Adela Vinczeová, herec Michal Baštrng Kubovčík, kapitán

            slovenských hokejistov do 20 rokov, aktuálne náš najmladší obranca hrajúci v NHL Martin Feherváry, Juraj

            Práger, ktorý ako prvý nevidiaci Slovák vyliezol na Mt. Blanc, Alexandra Giňová z projektu Cesta von, ktorá

            pomáha mamám z chudobného prostredia, Samuel Andrejčík – medailový paraolympionik, Martin Thám –

            inštruktor Wim Hof metódy, Bartek Dobrodej Krzewinski, ktorý sa už mnoho rokov venuje divokým jedlým

            rastlinám a Matúš Svinčák, pohybový kouč, učiteľ na Univerzite vedomého života, ktorý už nejaký čas chodí

            po svete naboso.

            Splnenie výzvy súťažiaci dokladujú fotkou, alebo videom, ktoré zverejnia na svojom Instagramovom, alebo Facebookovom účte a označia hashtagom príslušnej vývzy.

            Svoj progres v plnení výziev môžu súťažiaci sledovať v prehľadnej tabuľke, ktorú nájdu na stránke súťaže.

            V každej výzve vyžrebujeme troch výhercov, pre ktorých sú pripravené ceny.

            Viac sa dozviete na stránke www.vyhovorkybokom.sk

          • Rozhodnutia o prijatí žiakov do našej školy

          • Vážení rodičia budúcich prvákov, 

            žiadame Vás, aby ste si prišli prevziať rozhodnutia o prijatí Vašich detí do našej školy

            v termíne od 8.6. do 12.6. 2020 v čase od 630 do 1400 hod. 

            Pokiaľ Vám termín nevyhovuje, môžete si dohodnúť individuálny termín na tel. čísle 034/6282108.

          • Čo vieš o hviezdach? Astronomická olympiáda

          • V pondelok 25.5.2020 sa uskutočnilo celoslovenské kolo súťaže Čo vieš o hviezdach? online formou. Žiaci súťažili z teoretických poznatkov, matematicko-fyzikálnych príkladov, slepej mapy hviezdnej oblohy. Súťažilo sa v 3 kategóriách: 

            I. kategória - žiaci 4.- 6. ročníka (70 súťažiacich),

            II. kategória - žiaci 7.- 9. ročníka (69 súťažiacich),

            III. kategória - žiaci stredných škôl. 

            Našu školu reprezentovali nasledovní žiaci: 

            I. kategória: Samuel Štefeček - 1. miesto (3. ročník)

                                Michaela Ivanová - 32. miesto - úspešný riešiteľ (3. ročník) 

            Výsledky z prvej kategórie sú o to cennejšie, že obidvaja súťažiaci súťažili v kategórii so staršími žiakmi. 

            II. kategória: Marek Baňárek - 7. miesto (7. ročník) - úspešný riešiteľ 

                                 Verena Pekarová - 15. miesto (9. ročník) - úspešný riešiteľ 

            Žiaci I. kat. boli pripravovaní Bc. Petrou Štefečkovou a RNDr. Svetozárom Štefečkom, ktorý pripravoval aj II. kategóriu. 

            Odkaz na výsledkovú listinu z ČVOH: 

            http://suh.sk/organizujeme/sutaze/co-vies-o-hviezdach/vysledkova-listina-celoslovenske-finale-sutaze-co-vies-o-hviezdach-2020 

            Mimoriadnym prínosom pre školu je Marek Baňárek, ktorý každoročne prezentuje svoje vedomosti v ČVOH, čomu nebolo inak ani tento rok. Avšak okrem toho sa zúčastnil astronomickej olympiády, kde riešil náročné výpočtové príklady určené pre mimoriadne nadaných žiakov stredných škôl. Pripravovala ho Janka Švrčková (terajšia poslucháčka Karlovej univerzity v Prahe). 

            Marek za jeho vynaložené úsilie a šikovnosť bol spomenutý v aktuálnom čísle astronomického časopisu Kozmos

            Víťazovi a úspešným riešiteľom srdečne gratulujeme a ďakujeme za úspešnú reprezentáciu školy!

            Veľká vďaka manželom Štefečkovcom a Janke Švrčkovej za trpezlivosť a ochotu venovať sa deťom

            na  astronomickom krúžku a pri ich príprave na súťaže.

             

             

          • UPOZORNENIE!

          • Po zistení zdržiavania sa verejnosti v areáli školy a následnom nariadení verejného zdravotníka sa:

            ZAKAZUJE VSTUP VEREJNOSTI DO AREÁLU ŠKOLY!

          • ROZHODNUTIE

          • s účinnosťou od 1. júna 2020 na základe rozhodnutia zriaďovateľa sa obnovuje školské vyučovanie pre žiakov 1. - 5. ročníka, obnovuje sa ja prevádzka školského stravovania pre žiakov 1. - 5. ročníka a prevádzka ŠKD.

            Vstup do školy je možný od 700 - 750 hod. len pre žiakov s vyplneným čestným vyhlásením (zverejnené na stránke školy) o zdravotnom stave žiaka, 2 rúškami , papierovými vreckovkami. 

            Žiaci budú mať vyučovanie podľa rozvrhu od 750 - 1115, príp. 1210 hod.

            ŠKD bude v prevádzke do 1600 hod.

            Sprievod žiakov nesmie vstupovať do priestorov školy, jedálne, ŠKD a zodpovedá za dodržiavanie epidemiologicko-hygienických nariadení!

          • Úspechy našich deviatakov

          • Deviataci boli tento rok mimoriadne snaživí a dosiahli výborné výsledky v mnohých predmetových olympiádach a školských súťažiach.

            V Majstrovstvách okresu v cezpoľnom behu nás úspešne reprezentovala Alžbeta Čederlová, ktorá z krásneho 2. miesta postúpila na Školské majstrovstvá Trnavského kraja v cezpoľnom behu žiačok ZŠ a SŠ, kde v silnej konkurencii vybojovala bronzovú medailu.

            V okresnom kole Geografickej olympiády sa umiestnila Verena Pekarová na 4. mieste, Alžbeta Čederlová na 6. mieste a Dana Chochlíková na 7. mieste.

            V okresnom kole Technickej olympiády sa darilo Antonovi Čederlemu a Richardovi Pukančíkovi, ktorí vybojovali 2. miesto.

            Dana Chochlíková zaznamenala výrazný úspech v Olympiáde zo slovenského jazyka a literatúry. V okresnom aj krajskom kole sa umiestnila na 1. mieste a získala postup do celoštátneho kola.

            Okresné kolo Olympiády v anglickom jazyku suverénne ovládla Verena Pekarová a z 1. miesta postúpila do krajského kola.

            V okresnom kole Matematickej olympiády obsadili deviatačky všetky tri prvé priečky – Alžbeta Čederlová 1. miesto, Dana Chochlíková 2. miesto a Verena Pekarová 3. miesto. Len ony sa stali úspešnými riešiteľkami vo svojej kategórii a všetky tri zaslúžene postúpili do krajského kola.

            Verena Pekarová súťažila aj v obvodnom kole súťaže v prednese poézie a prózy Hurbanov pamätník, kde jej prvé miesto zaručilo postup do okresného kola.

            regionálnom kole astronomickej súťaže Čo vieš o hviezdach?, ktoré bolo zrealizované elektronickou formou, obsadila Verena Pekarová 2. miesto v II. kategórii (žiaci 7.-9. roč. ZŠ).

            Okrem toho sa deviataci zúčastnili aj športových súťaží – chlapci v okresnom kole Futsalu žiakov ZŠ a dievčatá v okresnom kole Florbalu žiačok ZŠ.

            Mali namierené aj na ďalšie súťaže a postupové kolá, no bohužiaľ, situácia s vírusom im nedovolila pokračovať v ich víťaznom tempe.

            Gratulujeme im ku krásnym úspechom a ďakujeme im za reprezentáciu školy. Obdivujeme ich nasadenie, snahu a vytrvalú prácu a veríme, že budú vzorom pre našich mladších žiakov.

            Taktiež ďakujeme pani učiteľkám za čas a energiu, ktorú venovali našim deviatakom pri príprave na jednotlivé súťaže.

          • Hľadáme záujemcu na pracovnú pozíciu hlavný kuchár do ŠJ

          • Školská jedáleň pri Základnej škole v Sobotišti prijme od septembra 2020 do pracovného pomeru kuchára - kuchárku, na plný úväzok.

            Podmienky:  Výučný list v odbore kuchár

                                 Zdravotný preukaz

            Vyžadujem zodpovednosť za čistotu a chod prevádzky pri príprave a výdaji stravy pre deti a zamestanancov ZŠ, dochvíľnosť, časovú flexibilitu, schopnosť a záujem učiť sa nové veci.

            Denne sa v ŠJ pripravuje okolo 130 porcií.

            Platové ohodnotenie: 700 eur + osobný príplatok po zapracovaní

            Bližšie informácie u ved. ŠJ p. Skokovej na tel. čísle: 034 62 82 113

                                    

          • Organizácia a podmienky výchovy a vzdelávania základných škôl do konca školského roku 2019/2020

          • Ministerstvo umožňuje zriaďovateľom otvorenie prvého až piateho ročníka základných škôl a školských klubov detí (ďalej len „ZŠ 1 – 5“) od 1. 6. 2020.

            Zákonný zástupca:

            - Zodpovedá za dodržiavanie hygienicko-epidemiologických opatrení pri príchode žiaka do základnej školy a pri odchode žiaka zo základnej školy (nosenie rúšok, dodržiavanie odstupov, dezinfekcia rúk).

            - Zabezpečí pre svoje dieťa každý deň dve rúška a papierové jednorazové vreckovky.

            - Dodržiava pokyny riaditeľa školy, ktoré upravujú podmienky prevádzky konkrétnej základnej školy do konca školského roku 2019/2020. 

            - Predkladá pri prvom nástupe žiaka do základnej školy, alebo po každom prerušení dochádzky žiaka do základnej školy v trvaní viac ako tri dni písomné vyhlásenie o tom, že žiak neprejavuje príznaky prenosného ochorenia a nemá nariadené karanténne opatrenie (písomné vyhlásenie si môžte vytlačiť na -  https://www.ucimenadialku.sk/usmernenia/otvaranie-skol/pri%CC%81loha%202%20-%2029.5.2020.pdf

            - V prípade, že u dieťaťa je podozrenie alebo potvrdené ochorenie na COVID_19, bezodkladne o tejto situácii informuje príslušného vyučujúceho a riaditeľa školy. Povinnosťou zákonného zástupcu je aj bezodkladne nahlásenie karantény, ak bola dieťaťu nariadená lekárom všeobecnej zdravotnej starostlivosti pre deti a dorast alebo miestne príslušným regionálnym hygienikom. Za týchto podmienok je dieťa zo školy vylúčené.Ministerstvo umožňuje zriaďovateľom otvorenie prvého až piateho ročníka základných škôl a školských klubov detí (ďalej len „ZŠ 1 – 5“) od 1. 6. 2020.