• Koncoročný výlet do Nitry

          • Dňa 20.6. sa prváci, druháci a tretiaci zúčastnili koncoročného výletu. Tentokrát sme sa vybrali do Nitry, do bábkového divadla. Rozprávku Dlhý, Široký a Bystrozraký poznajú všetky deti. Traja nerozluční priatelia, ktorí vďaka svojim neobyčajným vlastnostiam pomôžu princovi na ceste za krásnou pannou. Deti si odniesli poznanie, že spoločný úspech je možné dosiahnuť vďaka jedinečnosti každého z nás. 

            V Nitre sme tiež navštívili Botanickú záhradu a Vivárium, kde sme sa dozvedeli zaujímavosti zo života plazov. Na záver výletu sme si ešte pochutili na zmrzline.

          • Majstrovstvá SR mladších žiakov v plávaní

          • Uplynulý víkend štartoval Juraj Vizváry, žiak 4.ročníka, na Majstrovstvách SR mladších žiakov v plávaní v deviatich disciplínach, pričom zo siedmych disciplín si zlepšil časy. Úžasný výkon podal na 800m kraula (čas mal lepší o minútu v porovnaní s marcom), v disciplíne 200m prsia obsadil 12.miesto a 100m motýlik 8.miesto.

            Gratulujeme a želáme veľa ďalších úspechov v tomto krásnom a náročnom športe!

          • Plavecký výcvik

          • V dňoch 30. 5. – 13. 6. mali žiaci prvého stupňa možnosť zapojiť sa do 10 hodinového plaveckého výcviku, ktorý prebehol na plavárni v Senici. Cieľom základného plaveckého výcviku bolo získať u najmladších detí pocit istoty pri pohybe vo vodnom prostredí, naučiť deti plávať a u plavcov rozšíriť a prehĺbiť plavecké zručnosti a zdokonaliť techniky plávania. Mnohým žiakom žiaľ epidémia kiahní neumožnila nastúpiť na výcvik alebo ho predčasne ukončila. Aj napriek tomu sme plávanie v tomto školskom roku úspešne ukončili. Deti si priniesli MOKRÉ VYSVEDČENIA a tešili sa zo svojich úspechov. Výcvik bol tradične ukončený súťažou s nasledovným umiestnením žiakov:

            I. skupina

            1. miesto – Zajac Patrik

            2. miesto – Kubíček Samuel

            3. miesto – Černek Pavol

            II. skupina

            1. miesto – Dobrucký Jakub

            2. miesto – Čentešová Lucia

            3. miesto – Blaho Michaela

            III. skupina

            1. miesto – Palkovič Jerguš

            2. miesto – Salay Sebastian

            3. miesto – Slezáková Katarína

          • MDD v našej škole

          • V našej škole sme tiež nezabudli osláviť Medzinárodný deň detí ako sa patrí. Deti zažili deň plný aktivít a pestrých zážitkov. Zrána boli deti chvíľku vo svojich triedach, kde vymaľovávali alebo pozerali rozprávky. Potom si vonku na školskom dvore zasúťažili na prekážkovej dráhe na kolobežkách alebo bicykloch. No a netradične k nám prišli hasiči z Hasičského a záchranného zboru v Senici. Dozvedeli sme sa zaujímavé veci, ako napríklad koľko vody sa zmestí do nádrže, na čo sa používajú jednotlivé nástroje uložené v aute, ako dlho vydržia pracovať hasiči v maske, ako sa vyslobodzujú ľudia z auta pri havárii a taktiež sme vyskúšali aké sú niektoré náradia ťažké. No a nakoniec nás hasiči aj poriadne pokropili vodou :)

          • Výtvarná súťaž Kto nás chráni 

          • Žiaci 2. ročníka na hodinách výtvarnej výchovy maľovali na výtvarnú súťaž Kto nás chráni. Hlavnou myšlienkou súťaže bolo podnietiť deti k bezpečnému správaniu sa, predchádzaniu požiarov, predchádzaniu úrazov, dopravných nehôd a iných negatívnych javov. 

            V súťaži bola ocenená naša šikovná žiačka Laura Marková z 2. ročníka.

            Veľmi sa tešíme z úspechu a gratulujeme!

          • Škola v prírode

          • V dňoch 22. – 26. mája sa žiaci 3. a 4. ročníka zúčastnili 5 dňového pobytu v škole prírody Tramptária v stredisku Krahule neďaleko Kremnice. Žiaci tu prežili dni plné hier, nových priateľstiev, zažívali mnohé dobrodružstvá, spoznávali čaro prírody.  Vyskúšali si svoje zručnosti v remeslách ako lukostreľba, tanec, maľovanie, šperkárstvo, jazda na koni, jazda na autíčkach Plasma Car, či v športe, zmerali si sily v rôznych hrách a súťažiach. Navštívili geografický stred Európy a tiež absolvovali prehliadku starej banskej štôlne Andrej v meste Kremnica. Každý žiak mal možnosť odniesť si domov veľa pekných zážitkov.

          • Slávik Slovenska

          • Dňa 16.5. 2023 sa uskutočnilo okresné kolo súťaže v speve ľudových piesní Slávik Slovenska. Zúčastnilo sa ho 22 spevákov z 13-tich základných škôl okresu Senica. Našu školu reprezentoval žiak 3.ročníka Miroslav Holba, ktorý svoj spev doprevádzal aj hrou na heligónke.

            Získal Cenu poroty za originálny prejav a výraz v podaní piesne “Jedna ruža”.

            Mirkovi srdečne blahoželáme a prajeme veľa úspechov v ďalšom speve a hre na heligónke!

          • Naši deviataci na exkurzii v ,,Starej elektrárni" ...

          • Žiaci 9.ročníka navštívili 18.5.2023 v rámci exkurzie z fyziky objekt ,,Stará elektrárňa" v Piešťanoch.

            Elektrárňa Piešťany (EP) je zrekonštruovaná priemyselná pamiatka zo začiatku 20. storočia. Bývalá obecná dieselová elektráreň, ktorá svoju činnosť začala v roku 1906, je zapísaná na zozname národných kultúrnych pamiatok.

            Západoslovenská energetika, a.s. (ZSE), sa v roku 2009 rozhodla revitalizovať budovu elektrárne pre širšie spoločenské využitie s cieľom podporiť predovšetkým rozvoj vedecko-technického poznávania detí a mládeže. Víťazný projekt študentskej architektonickej súťaže získal okrem šance na realizáciu aj široké medzinárodné uznanie na výstavách v zahraničí.

          • Súťaž ,,Družstvá mladých zdravotníkov"

          • Dňa 10. mája 2023 v stredu sa uskutočnila obvodná súťaž prvej pomoci „Družstiev mladých zdravotníkov“, ktorú organizoval miestny spolok Slovenského Červeného kríža. Súťaže sa zúčastnili žiaci základných škôl prvého a druhého stupňa. Celkovo sa súťaže zúčastnilo 20 družstiev z okresu Senica, Skalica, Myjava. Žiaci zdolali štyri stanovištia. Súťaž začínali najskôr vedomostným testom z ČK a zdravotníckych vedomostí, následne museli správne podať kardiopulmonálnu resuscitáciu na figuríne a vo vonkajších priestoroch ich čakalo poslednéstanovište  s praktickými úlohami podania prvej pomoci. Nebolo to pre nich určite ľahké, ale nevzdávali sa a každá skupina pracovala ako tím. Súťažiaci v sebe našli súťaživého ducha a bojovali, aby svojej škole priniesli trofej. Naši žiaci z prvého stupňa získali 3.miesto a družstvo druhého stupňa obsadilo krásne druhé miesto.

            G r a t u l u j e m e   a    ď a k u j e m e    p. Kalkovej a Michalovi Kadlečíkovi pri príprave žiakov na súťaž.

          • Máme radi zvieratká

          • Naše žiačky na hodinách výtvarného krúžku s radosťou a usilovnosťou pracovali na výtvarných dielach na súťaž Máme radi zvieratká, ktorú organizovalo ZOS v Senici. Taktiež žiačky 7. ročníka vytvorili krásne práce na hodinách výtvarnej výchovy. Šikovnosť a kreativita našich žiakov zožala úspech v podobe ocenení ich prác.

             

            V 2. kategórii (1. až 4. ročník ZŠ) bola ocenená Timejka Šrámková.

            V 3. kategórii (5. až 9. ročník ZŠ) boli ocenené až dve naše žiačky Anička Vachulová a Veronika Kollárová.

             

            Veľmi sa tešíme z úspechu a gratulujeme!

          • Svetový deň vody

          • Pri príležitosti Svetového dňa vody, ktorý si každoročne pripomíname dňa 22. marca pripravili pani učiteľky pre žiakov fotografickú súťaž s témou voda.

            Prvé miesto získala Dominika Sládková (2.ročník), druhé Laura Šrámková (7.ročník) a tretie miesto súrodenci Filip (1.ročník) a Miriam (4.ročník) Kalkovci.

            Víťazom G RA T U L U J E M E !

          • DEŇ ASTRONÓMIE

          • 17:30   Sledovanie slnečnej fotosféry a chromosféry

            18:00   Skrytý vesmír (Martina Sabová)

            18:20   Stroj na zázraky v podaní JWST (Marek Baňárek)

            18:50    Kde sú mimozemšťania? (Matúš Nečas)

            19:10 - 19:30   prestávka

            19:30    Zemská atmosféra - (ne)priateľ astronómov (Andrej Búran)

            19:50    Májová hviezdna obloha (Svetozár Štefeček)

            20:15 - 21:30   Sledovanie Venuše a Mesiaca

          • Vesmír očami detí

          • Tak ako každý rok aj tento sa naši talentovaní žiaci zapojili  do celoslovenskej postupovej výtvarnej súťaže Vesmír očami detí, ktorej vyhlasovateľom je Slovenská ústredná hvezdáreň v Hurbanove.

            Na hodinách výtvarnej výchovy a výtvarného krúžku vytvorili naši žiaci nádherné práce. Fantázia a nápaditosť detí je nekonečná tak, ako sám vesmír.

            Slávnostné vyhodnotenie súťaže sa uskutočnilo v Záhorskom osvetovom stredisku v Senici, kde boli ocenené naše šikovné žiačky:

            Miriam Kalková zo 4. ročníka a Veronika Kollárová zo 7. ročníka.

            Ocenené práce postupujú do celoslovenského kola. 

            Veľmi sa tešíme z úspechu a gratulujeme!

          • Okresné kolo Geografickej olympiády

          • V piatok 31. marca 2023 sa uskutočnilo v Senici okresné kolo Geografickej olympiády. Zúčastnili sa jej prví traja žiaci z každej kategórie, ktorí boli úspešnými riešiteľmi v školskom kole, ktoré sa konalo online 23.11.2022.

            Úspešným riešiteľom GO v okresnom kole v jednotlivých kategóriách sa stal žiak (žiačka), ktorý(á) dosiahol(a) minimálne 65 bodov zo 100 bodov.

            Úspešným riešiteľom kategórii G sa stal Jakub Krajč z 5. ročníka, ktorý obsadil krásne 4. miesto a v najsilnejšej kategórii F sa stali úspešnými riešiteľmi Mojmír Šrámek a Laura Šrámková zo 7. ročníka, ktorí obsadili za sebou 7. a 8. miesto a postup do krajského kola im ubzikol o 3 body.

            Okresného kola GO sa zúčastnili aj naši ďalší nádejní olympionici - Matúš Pekár z 5. ročníka a Juraj Vizváry zo 4. ročníka, ktorý bol od ostatných súťažiacich znevýhodnený, kedže súťažil so staršími žiakmi.

            Nádejných reprezentantov za kategóriu E - Jakuba Richtu, Anetu Pekárovú a Patrika Černeka skolila choroba, takže sa okresného kola nezúčastnili.

            Všetkým súťažiacim a pripravujúcim sa  ĎAKUJEME za ochotu naučiť sa niečo navyše a  úspešným riešiteľom GRATULUJEME!