• Celoštátne kolo Olympiády vo francúzskom jazyku

          • Olympiáda vo francúzskom jazyku je súťaž pre talentovaných žiakov a organizuje sa ako predmetová súťaž jednotlivcov – žiakov základných a stredných škôl. Vyhlasovateľom OFJ je Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky. 

            Dňa 9.4.2024 sa na Pedagogickej fakulte UK v Bratislave konalo Celoštátne kolo 33. ročníka Olympiády vo francúzskom jazyku, na ktorom sa zúčastnil náš žiak 7. ročníka Alexander Pukančík. Zo 47 zúčastnených talentovaných žiakov sa Alex umiestnil na skvelom 5. mieste.

            Za úspechom, ku ktorému mu gratulujeme, je obrovské množstvo práce a veríme, že sa bude i naďalej dariť pri rozvíjaní tohto talentu.

             

          • Vesmír očami detí

          • Tak ako každý rok aj tento sa naši talentovaní žiaci zapojili do celoslovenskej postupovej výtvarnej súťaže Vesmír očami detí, ktorej vyhlasovateľom je Slovenská ústredná hvezdáreň v Hurbanove. Na hodinách výtvarnej výchovy a výtvarného krúžku vytvorili naši žiaci nádherné práce.

            Slávnostné vyhodnotenie súťaže sa uskutočnilo dňa 18.04.2024 v Záhorskom osvetovom stredisku v Senici, kde boli ocenení naši šikovní žiaci: Miriam Kalková z 5. ročníka a Miroslav Holba zo 4. ročníka.

            Ocenená práca Miriamky postupuje do celoslovenského kola. Mirkov výkres získal Čestné uznanie a jeho dielko je na plagáte.

            Veľmi sa tešíme z úspechu a gratulujeme! 

          • Okresné kolo McDonald´s cup

          • Dňa 17.4.2024 sa konalo okresné kolo McDonald´s cup na futbalovom štadióne v Senici. Turnaj je špecifický tým, že sa hrá 4+1, pričom v poli musí byť po celý čas jedno dievča. Do súťaže sa prihlásilo 14 družstiev, ktoré boli rozdelené do troch skupín. V našej základnej skupine sme odohrali 3 zápasy, z ktorých sme 2 vyhrali. Ďalej naši žiaci odohrali zápas o postup do semifinále, ktorý 1:3 vyhrali. V semifinále sa stretli s 1. ZŠ Senica, ktorú vo vyrovnanom súboji zdolali a tak si zabezpečili postup do finále! V ňom sa stretli s 3. ZŠ Senica. Zápas bol veľmi napínavý, pričom skončil 2:2 a tak nasledovali penalty. Naši žiaci podali excelentný výkon, všetky penalty premenili a turnaj VYHRALI!

            Srdečne gratulujeme a ďakujeme za reprezentáciu!

            15.5. cestujeme na krajské kolo do Jaslovských Bohuníc. Tak nám držte palce!

          • Okresné kolo Školského pohára vo futbale

          • Dňa 10.4. sa konalo okresné kolo Školského pohára vo futbale na futbalovom štadióne v Senici. V základnej skupine chlapci odohrali 5 zápasov, kde 4 vyhrali, 1 remízovali a tak si zabezpečili postup do semifinále. Tam si zahrali o postup do finále s 3. Základnou školou Senica. Po napínavom priebehu ho nakoniec prehrali so skóre 1:0 a tak sa stretli v boji o 3. miesto so ZŠ s MŠ Senica. Priebeh zápasu bol veľmi vyrovnaný, keď sa chlapcom nakoniec v poslednej minúte podarilo streliť gól. Nakoniec sa im podarilo vybojovať si bronzové medaile spomedzi 11 tímov! Na záver musíme spomenúť, že počas 7 odohratých zápasov sa im podarilo streliť 16 gólov a iba 2 inkasovali!

            Gratulujeme a ďakujeme za výbornú reprezentáciu!

          • Úspech našich mažoretiek

          • Naše mažoretky začali súťažnú sezónu v sobotu 16. marca na Podhostýnskom pohári v Bystřici pod Hostýnem, odkiaľ si všetky tri vekové kategórie (deti, kadetky, juniorky) priniesli strieborné medaily.

            Srdečne gratulujeme k úspechu a tešíme sa!

             

          • Tretiaci a piataci na detskej opere

          • Dňa 28.3.2024 sa žiaci 3. a 5. ročníka zúčastnili v SND v Bratislave detského operného predstavenia Muflón Ancijáš.

            Ancijáš je muflón. A nie hocijaký muflón, ale dobrosrdečný Muflón kamionista. Nadovšetko miluje svoje tepláky a rád robí druhým radosť. Zachráni Dážďovku Milicu a začnú spolu cestovať. Po boji s Medveďom síce skončí v nemocnici, no pocit, že pomohol druhým, ho vylieči. Pri rozvoze balíkov zasa vytiahne z vody zakuklenú Húseničku a pani Pumpárke zachráni kávovar pred Netopiermi. Sám sa napokon nedopatrením ocitne vo vesmíre. Lásky hlas ho však vráti na Zem – priamo do Opery SND, kde spolu so šarmantnou muflónicou a učiteľkou hudby Lenkou zachránia predstavenie.

            Predstavenie bolo zábavné i poučné. Deťom sa veľmi páčilo.

          • Veľkonočné dielničky

          • Veľká noc je čas krásnych zvykov a tradícií.

            V pondelok 25.3.2024 si žiaci druhého stupňa tieto jarné sviatky pripomenuli tvorivými aktivitami, kde ukázali kreativitu a šikovnosť. Svoje zručnosti si vyskúšali pri pletení korbáčov pod vedením Martina Habu, Igora Zelenku a pána Čederleho a zdobení vajíčok rôznymi technikami. Žiakom veľmi pomohli aj pán školník spolu s pani upratovačkou. Tradičnú voskovú techniku prišli žiakom ukázať šikovné ruky pani Schultzovej, jej dcéry Kamilky a pani Černej.

            Ďakujeme za ukážky, vysvetlenie, rady a príjemne strávený čas. 

             

          • Jarná výzdoba v ŠKD

          • Žiaci v ŠKD sa pripravujú na veľkonočné sviatky. Spolu s pani vychovávateľkami vyzdobili okná, svoje triedy i blízke okolie svojimi krásnymi výrobkami 🐥🐰🌷

          • Deň vody v ŠKD

          • Deň vody oslávili aj deti v ŠKD. V poobedňajších hodinách sa deti venovali témam o vode. Súťažili, spoločne pracovali, zbierali informácie o vode, hrali sa rôzne hry a v neposlednom rade sa rozprávali o význame šetrenia vodou.

          • Žiaci ŠKD navštívili Obecnú knižnicu

          • Pri príležitosti Marca - Mesiaca knihy, žiaci 1. a 2. ročníka počas pobytu v ŠKD strávili pekné popoludnie v Obecnej knižnici. Vypočuli sme si rozprávku Ako išlo vajce na vandrovku, hádali sme hádanky, hrali sme sa hru na záhradníka. Nakoniec sme si poprezerali a prečítali knihy z knižnice.

          • Svetový deň vody

          • V piatok 22. marca sme si pripomenuli Svetový deň vody.

            Veľká vďaka za prežitý skvelý deň patrí žiakom 7. ročníka spolu s pani učiteľkou D. Hyžovou. Ich kreativita, šikovnosť a usilovnosť sa ukázala pri predstavovaní rôznych aktívít pripravených pre ostatných žiakov v súvislosti s vodou.

            Mohli sme ochutnať rôzne druhy minerálnych vôd, videli sme filtráciu znečistenej vody, zahrali sme si pexeso alebo vyskúšali kvíz. Taktiež sme si pozreli divadielko, fúkali veľké bubliny, pozorovali dúhu vytvorenú z vody, fotografovali sa pod krásnym dáždnikom a veľa ďalších aktivít.

            Ďakujeme za poučný a skvelý deň!

             

             

          • Domáce kolo astronomickej olympiády

          • Astronomická olympiáda (AO) je vedomostná súťaž pre študentov základných a stredných škôl organizovaná na Slovensku už 18 rokov. Jej cieľom je vzdelávanie v oblasti astronómie a astrofyziky a výber reprezentantov na Medzinárodnú olympiádu z astronómie a astrofyziky.

            Samuel Štefeček (7.ročník) a Miška Ivanová (7.ročník) obsadili prvé dve miesta v riešení príkladov domáceho kola  a obaja postupujú do regionálneho kola, ktoré sa bude konať 4.4.2024 v Hurbanove.

            Pri príprave im prajeme veľa síl a budeme držať päste na regionálnom kole.

          • Okresné kolo Geografickej olympiády

          • V utorok 12. marca 2024 sa uskutočnilo v Senici okresné kolo Geografickej olympiády. Zúčastnili sa jej prví dvaja žiaci z každej kategórie, ktorí boli úspešnými riešiteľmi v školskom kole, ktoré sa konalo online 15.2.2023.

            Úspešným riešiteľom GO v okresnom kole v jednotlivých kategóriách sa stal žiak (žiačka), ktorý(á) dosiahol(a) minimálne 65 bodov zo 100 bodov.

            Úspešným riešiteľom v kategórii G sa stal Juraj Vizváry z 5. ročníka, ktorý obsadil krásne 3. miesto. V najsilnejšej kategórii F sa stali úspešnými riešiteľmi Michaela Ivanová zo 7. ročníka, ktorá obsadila 6. miesto a Jakub Krajč zo 6. ročníka 8. miesto. Úspešne nás reprezentovali aj žiaci 8. ročníka v kategórii E, kde  Laura Šrámková predbehla Mojmíra Šrámka (12. a 14. miesto) s rozdielom 1 boda a vymenili si pozíciu oproti minulému roku :)

            Okresného kola GO sa zúčastnila aj naša ďalšia nádejná olympionička - Hana Ištvánová z 5. ročníka.

            Všetkým súťažiacim a pripravujúcim sa ĎAKUJEME za ochotu naučiť sa niečo navyše a  úspešným riešiteľom GRATULUJEME!

          • Svetový deň vody

          • V piatok 22. marca si pripomenieme Svetový deň vodyteda v deň, ktorý určila Organizácia spojených národov v roku 1992 za sviatok tejto vzácnej tekutiny.

            Žiaci 7. ročníka si pripravili pre ostatných žiakov rôzne súťaže, hry, workshopy a aktivity. V tejto súvislosti by sme chceli vyzvať všetkých žiakov a žiačky našej školy, aby prišli v piatok 22.3. oblečení v modrom tričku.

            Ďakujeme!

          • Vyhodnotenie súťaže v šití tašky

          • Na našej škole sa uskutočnila súťaž vo výrobe tašky.

            Šikovné dievčatá Sabinka RočákováNatálka Holbová Paťka Dobrucká z 2. ročníka boli odmenené za svoje krásne kreatívne výrobky.

            Tešíme sa, že máme v škole také malé veľké šikuľky!

             

          • Zápis do 1. ročníka pre šk. rok 2024/2025

          • Riaditeľstvo ZŠ Sobotište oznamuje rodičom, že zápis detí do 1. ročníka pre školský rok 2024/2025 sa uskutoční 10. apríla 2024 (streda) od 13:00 hod. do 17:00 hod. v budove školy na prízemí.

             

            Pre zápis dieťaťa do 1. ročníka je potrebné:

            - Vyplniť elektronickú prihlášku od 15.3. do 5.4.2024. K elektronickej prihláške môžete pripojiť rodný list dieťaťa ako prílohu. Údaje žiadame vypisovať správne aj s diakritikou!

                 link:     Elektronická prihláška | Základná škola, Sobotište 317 (edupage.org)                          

            - Vytvoriť si rezerváciu na zápis na presný čas. Po vyplnení elektronickej prihlášky Vám bude odoslané upozornenie na váš e-mail (uvedený v prihláške) k vytvoreniu rezervácie na presný čas zápisu, ktorý si môžete vybrať v čase od 13:00 hod. do 17:00 hod.

            - Prísť s dieťaťom na zápis dňa 10. apríla 2024. Na zápis musia prísť obaja zákonní zástupcovia

            V prípade neúčasti jedného zo zákonných zástupcov je potrebné priniesť splnomocnenie.

             

            Na zápis je potrebné priniesť: 

            - občianske preukazy zákonných zástupcov dieťaťa,

            - prefotený rodný list dieťaťa - iba v prípade, že ste ho nenahrali ako prílohu k elektronickej prihláške,

            - splnomocnenie v prípade neúčasti jedného zo zákonných zástupcov,

            - doklady z prípadného vyšetrenia dieťaťa v CPPPaP,

            - 10 € na pracovné zošity pre prváka.

          • Okresné kolo vo florbale

          • Dňa 14.2.2024 sa žiaci našej školy zúčastnili okresného kola vo florbale. Zo základnej skupiny, kde 3 zápasy vyhrali a 1 remízovali, postúpili do semifinále. Tam bojovali o postup s 1. Základnou školou zo Senice. Chlapcom sa tento zápas podarilo vyhrať so skóre 3:1 a postúpiť do finále, kde sa stretli so silným súperom - gymnáziom zo Senice. Nedali im nič zadarmo. Priebeh zápasu bol veľmi dramatický, kedy 30 sekúnd pred koncom dostali gól a výsledok skončil 3:2 pre gymnázium. Chlapci si nakoniec vybojovali strieborné medaily z 10 zúčastnených tímov.

            Gratulujeme!

            Ďakujeme aj nášmu fanklubu, ktorý na turnaj odcestoval s nami a žiakom, ktorí sa zúčastňovali na tréningoch a pomohli tak náš tím pripraviť čo najlepšie. Ďakujeme! 

          • Školské kolo Geografickej olympiády - online

          • Dňa 19.1.2024 si žiaci druhého stupňa, ktorí nabrali odvahu,  pomerali svoje vedomosti v predmete geografia. Súťažili v troch kategóriách - kategória G (4. a 5. ročník), kategória F (6. a 7. ročník) a kategória E (8. a 9. ročník). Prví dvaja z každej kategórie postupujú do okresného kola GO, ktoré sa uskutoční 12.3.2023. 

            Z kat. G postúpili - Juraj Vizvári (5) a Hana Ištvánová (5), z kat. F - Michaela Ivanová (7) a Jakub Krajč (6), z kat. E - Mojmír Šrámek (8) a Laura Šrámková (8).

            Všetci zúčastnení boli odmenení pochvalou alebo jednotkou :)

            Ďakujeme za účasť všetkým odvážlivcom, gratulujeme postupujúcim a želáme veľa síl a trpezlivosti pri príprave na okresné kolo!

          • Úspech na olympiáde vo francúzskom jazyku

          • Dňa 9.2.2024 sa v Trnave uskutočnilo krajské kolo Olympiády vo francúzskom jazyku. Našu školu reprezentoval Alexander Pukančík, žiak 7. ročníka. Umiestnil sa na krásnom 1. mieste a postupuje do celoslovenského kola.

            Srdečne blahoželáme a držíme palce v ďalšom kole!